preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Grigor Vitez" Osijek

Login
Tražilica
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2019.

Ukupno: 179616
Ovaj mjesec: 2812
Danas: 23
vijesti
Sudjelovanje na Festivalu znanosti 2024
Adrijana Leko / datum: 26. 4. 2024. 17:18

U tjednu od 22.4. do 26.4. učenici produženog boravka aktivno su sudjelovali na radionicama povodom Festivala znanosti. Središnja tema bila je emocionalna inteligencija. Tako su učenici prvog razreda kroz Montessori igru tišine spoznavali osnovne osjećaje, pisali ohrabrujuće poruke sami sebi te crtali svoje sigurno mjesto. Učenici drugih i trećih razreda su kroz situacijske priče razvijali empatiju i tehnike za kontrolu emocija.

Festival znanosti potaknuo nas je ove godine na promišljanje o važnosti mentalne higijene.

Učiteljice produženog boravka Dora Grejza i Iva Blagojević

Fotografije pogledajte klikom na opširnije.


[OPŠIRNIJE]Dan ružičastih majica
Adrijana Leko / datum: 28. 2. 2024. 16:05

28. veljače je Dan ružičastih majica te su ga učenici produženog boravka s učiteljicama Dorom i Ivom obilježili kroz radionice na prigodan način.


[OPŠIRNIJE]Adventski projekt - Dnevnik dobrih anđela
Adrijana Leko / datum: 12. 12. 2023. 22:10

Za vrijeme čarobnog adventa u produženi boravak prvih razreda pristižu nam posebni gosti. Svakoga dana jedan učenik ili učenica obogati nas porukom anđela kojega toga dana izvuče iz adventskih omotnica. Do sada su nas već posjetili brojni anđeli poput anđela mira, ljubavi, strpljenja, reda, prijateljstva, a brojni će nas još posjetiti i veselo ih iščekujemo. Svaki od njih za nas ima posebnu poruku kojom se nastojimo voditi cijeloga dana, pa i tjedna. Uz njihove poruke lakše se suočavamo s brojnim izazovima i potiču nas na promišljanje. S ukupno 24 anđela i 24 poruke približavamo se omiljenom blagdanu - Božiću.

učiteljica Dora Grejza

      

   


[OPŠIRNIJE]Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u produženom boravku
Adrijana Leko / datum: 24. 10. 2023. 16:54

U ponedjeljak, 23. listopada u našoj školi obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje. Dok su učenici za vrijeme nastave u svojim razredima prigodno donijeli razna peciva, u produženom boravku su s učiteljicama Dorom i Ivom kroz kreativnu radionicu iskazali zahvalnost izradom i oslikavanjem plodova.

Učiteljice produženog boravka Dora Grejza i Iva Blagojević

    

    


[OPŠIRNIJE]Obilježavanje Međunarodnog dana mira
Adrijana Leko / datum: 27. 9. 2023. 09:05

Ubrzanim načinom života i izloženošću bezbrojnim informacijama, kao da svatko od nas mora ponovno pronaći unutarnji mir. On bi nas trebao odvesti do vanjskog mira koji nam je od neprocjenjive važnosti. 

U produženom boravku razgovarali smo baš o toj važnosti mira, unutarnjeg i vanjskog te pravilnom rješavanju sukoba. Prigodnom prezentacijom, bojankom, osmišljavanjem vlastitih znakova mira te kreiranjem satova koji nose poruke ljubavi i mira, obilježili smo Međunarodni dan mira. 
 
"Sprječavanje rata je posao političara; uspostavljanje mira je posao obrazovanja." 
Maria Montessori
Učiteljice Dora Grejza i Iva Blagojević

   

    


[OPŠIRNIJE]Pripreme za jesenski sajam
Adrijana Leko / datum: 15. 9. 2023. 17:25

Učenici produženog boravka od samog početka školske godine vrijedno rade i pripremaju rukotvorine za već tradicionalni Jesenski sajam pa je tako produženi boravak pretvoren u pravu malu radionicu. Uz pomoć i mentorstvo svojih učiteljica, Dore Grejza i Ive Blagojević, izrađuju ježiće, pužiće, hobotnice, hranilice za ptice i drugo. Sve rukotvorine, sa zadovoljstvom i ponosom, učenici će pokazati na Jesenskom sajmu. A kako nam je u boravku tijekom njihovog nastanka, pogledajte na priloženim fotografijama.

Učiteljice Dora Grejza i Iva Blagojević

       

 


[OPŠIRNIJE]Organizacija rada šk.god 2023./2024.
Adrijana Leko / datum: 5. 9. 2023. 17:38

Produženi boravak osnovne škole "Grigor Vitez" Osijek ove školske godine organiziran je u dvije odgojno-obrazovne skupine.

Prvu skupinu čine učenici 1.a i 1.b razreda s učiteljicom Dorom Grejza.

Drugu skupinu čine učenici 2.a, 2.b, 3.a i 3.b razreda s učiteljicom Ivom Blagojević.


[OPŠIRNIJE]Dan planeta Zemlje 2023.
Adrijana Leko / datum: 21. 4. 2023. 22:44

Dan planeta Zemlje obilježava se svake godine 22. travnja širom svijeta s namjerom da ljude podsjeti u kakvom je stanju priroda planete na kojoj žive, kao i da se stanovništvu ukaže na probleme zagađenja i na to kako poboljšati kvalitetu životne sredine. Učenici produženog boravka naše škole nizom aktivnosti obilježili su ovaj dan. Nakon kratke edukativne radionice vezane uz brigu o okolišu učenici su utvrdili znanja o razvrstavanju otpada, izradili prigodni plakat, pisali zahvalu svim ljudima koji brinu o našoj planeti, izradili Eko kockicu s pomoću koje su ispričali priču, pisali akrostih na temu Zemlja.

Najveće oduševljenje kod učenika izazvalo je pisanje eko poruka  i natpisa Dan planeta Zemlje kredama u školskom dvorištu. Ovakvim aktivnostima kod naših najmlađih učenika nastojimo izgraditi ekološki osviješteno dijete i  već u ranom životnom razdoblju razviti navike o načinima brige za očuvanje okoliša.

Djelić atmosfere pogledajte u priloženom videu.

Učiteljice Ana Pšihistal i Adrijana Leko


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju