preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Grigor Vitez" Osijek

Login
Tražilica
Kalendar
« Lipanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2019.

Ukupno: 65359
Ovaj mjesec: 1511
Danas: 52
vijesti
Dan škole - virtualna izložba učeničkih radova u linorezu
Marija Purgar / datum: 17. 5. 2021. 20:59

Povodom Dana  naše škole, 18. svibnja 2021. prošetajte virtualnom izložbom učeničkih grafičkih radova u linorezu.

Prvi dio izložbe čine portreti Grigora Viteza, u drugom dijelu su zgrada škole, dvorane, dvorišta i logotip škole dok treći dio donosi prekrasne ilustracije odabranih pjesama Grigora Viteza.                                                                                                                                                          Angelika i Marija

Powered by emaze


[OPŠIRNIJE]Održan Medijski dan u Osijeku o prevenciji elektroničkog nasilja
Marija Purgar / datum: 14. 5. 2021. 13:46

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu provodi projekt "Odrastanje bez (e)nasilja - pravo svakog djeteta". Cilj projekta je upozoriti na međuvršnjačko (elektroničko) nasilje koje je najučestalija vrsta nasilja među djecom.

U Osijeku je organiziran Medijski dan u utorak, 11. 5. 2021. i održani webinari za učitelje, stručne suradnice i roditelje.

Na temelju dobivenih materijala i poziv razurednica. knjižničarka Purgar održala je radionice za učenike predmetne (6.a i 6.b) i razredne nastave (3.b) o tome kako prepoznati prednosti i prijetnje koje donosi korištenje novih medija; kako naučiti primijeniti načine zaštite na internetu i društvenim mrežama, osobito na društvenim mrežama i komunikacijskim kanalima koje najčešće koriste (Snapchat, Instagram, Facebook i drugi), te kome se obratiti u slučaju zloupotrebe.


[OPŠIRNIJE]U doba pandemije kulturni sadržaji još važniji
Marija Purgar / datum: 10. 5. 2021. 14:25

Glazbena priča Zeko Zriko i Janje ponovo je oduševila naše učenike 2. b razreda koji su je imali priliku pogledati u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Priča o pohlepnom Vuku koji je iz stada ukrao Janje, o Zeki koji je pobijedio strah i Zrikinu odanom prijateljstvu, o lukavoj Liji i pravednom lugaru Luki plijenila je pozornost naših učenika.

Učenici su mogli sudjelovati u predstavi čuvajući Janje i prijatelje te pjevati u tročetvrtinskom taktu jednu od najpoznatijih i najljepših dječjih pjesmica Zeko i potočić koju je napisao naš Osječanin Branko Mihaljević .

 


[OPŠIRNIJE]Igrom Bijeg iz sobe obilježena Noć knjige 2021.
Marija Purgar / datum: 23. 4. 2021. 14:21

U petak, 23. travnja obilježili smo nacionalnu manifestaciju Noć knjige kojom se želi govoriti o čaroliji stvaranja i radosti čitanja knjiga. Povod za to je obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) i Dan hrvatske knjige (22. travnja) jer je tog dana prije točno 500 godina Marko Marulić završio svoj ep Judita na hrvatskom jeziku.

Knjižničarka je za učenike Produženog boravka pripremila zanimljivu igru Bijeg iz sobe u kojoj su trebali pomoći vuku (svojem omiljenom liku uz pročitanih knjiga) da pronađe i riješi domaću zadaću kako bi dobio peticu. Učenici su radili u dvije skupine i rješavali zagonetke Grigora Viteza koji su bili tragovi i vodili ih do zadataka iz matematike, hrvatskog i prirode, a koji su bili skriveni po učionici. Krajnji cilj bio je otkriti šifru i otključati lokot na kutiji u kojoj ih je čekao posljednji izazov - tangram i knjiga, odnosno pjesma koju je vuk trebao naučiti napamet.  Igra je završila tako što je zadaća napisana pa je vuk dobio peticu, a učenici slasticu.

A vi? Ako želite sudjelovati, riješite ovu zagonetku Grigora Viteza:

Svi što je vole
Svi je tuku
Biju je nogama
I bacaju iz ruku.

Uzmite _ _ _ _ _ u ruke i iziđete se van igrati.smiley

 


[OPŠIRNIJE]Čitajmo da ne ostanemo bez riječi - Godina čitanja 2021.
Marija Purgar / datum: 6. 4. 2021. 12:55

Na prijedlog Ministarstva kulture i medija Vlada Republike Hrvatske je Odlukom proglasila 2021. godinu “Godinom čitanja“ u Republici Hrvatskoj.

Izvannastavna skupina Mali knjižničari snimila je kratki motivacijski video o važnosti čitanja s ciljem promocije knjige i kulture čitanja.

Tijekom 2021. godine na mrežnim stranicama škole i na velikim ekranima u prizemlju i katu škole redovno ćemo objavljivati i druge kratke filmske priče u kojima naši učenici, roditelji, učitelji i stručni suradnici poručuju da ako znamo dobro čitati, moći ćemo naučiti i biti sve što poželimo u životu.

Jer djeca koja čitaju, postaju ljudi koji misle.

 


[OPŠIRNIJE]Svjetski dan pripovijedanja
Marija Purgar / datum: 17. 3. 2021. 17:13

[OPŠIRNIJE]Poezijom zatamnjenja (Blackout poetry) zatvoreni Dani hrvatskog jezika
Marija Purgar / datum: 17. 3. 2021. 16:30

U srijedu, 17. 3 2021. obilježili smo značajnu hrvatsku kulturnu manifestaciju Dani hrvatskog jezika. Knjižničarka Purgar je učenicima 5.a razreda pokazala tehniku poezije zatamnjenja (blackout potrey) koja spaja kolažnu (reciklirajuću), likovnu (crtačku) i pjesničku komponentu u novu formu. Učenici su kombinirali postojeće tekstove s vizualnim elementima pjesme i stvarali svoje literarne izričaje.

 

Za tmurnih dana                                     Vrijeme

pjevanjem                                              je

se sjećam                                               doba

oči tete                                                  njegovih stopa

teta                                                        i

je pjevala pjesmu                                   bez njega

drage domovine.                                    nema

                                                              riječi života.

Hrvatski se voli znanjem!

Više radova pogledajte pod Opširnije.


[OPŠIRNIJE]Prvašići u knjižici - Godina čitanja može početi!
Marija Purgar / datum: 22. 2. 2021. 10:22

Naučivši gotovo sva slova u prvom polugodištu, učenici 1.a i 1.b razreda tijekom veljače posjetili su knjižnici i počeli s čitanjem prve lektire Kako sanjaju stvari i Tri medvjeda i gitara.

Prema prijedlogu Ministarstva kulture i medija i Odlukom Vlade Republike Hrvatske 2021. godina  proglašena je “Godinom čitanja“ s ciljem razvoja kulture čitanja i čitalačke pismenosti, uključivanje svih slojeva društva u čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem  i kritičkim promišljanjem te povećanjem dostupnosti knjiga i raznovrsnih čitalačkih materijala.

Zato...


[OPŠIRNIJE]O svemu i svačemu
Marija Purgar / datum: 11. 1. 2021. 10:54

Tijekom I. obrazovnog razdoblja učenici 3. b razreda za čitanje književih djela pripremali su se vježbama za mozak. Knjižničarka Marija Purgar uz svaki novi naslov učenicima je pokazivala jednostavne i kratke vježbe za mozak s ciljem poboljšanje koordinacije između lijeve i desne strane mozga i tijela, povećanje koncentracije i pažnje. Tako su učiteljica Milka Jurčević i učenici vježbali su ležeću osmicu, misleću kapu, križanje, savijanje ruku i dr. vježbe.

 

Nakon čitanja i obrade zbirke šaljivih pjesama Luke Paljetka Miševi i mačke naglavačke, učenici su napisali i ilustirali svoje tekstove O svemu i svačemu, koje možete pogledati u ovoj eknjizi:


[OPŠIRNIJE]Božićno čudo
Marija Purgar / datum: 21. 12. 2020. 15:32

Mali su knjižničari za online božićnu priredbu pripremili priču Božično čudo koje uz topli čaj i ugodno društvo možete poslušati i pogledati ovdje.

Mentorica Marija Purgar uvježbala je s učenicima priču koja govori o tome kako je najveće čudo kada nismo sebični te dajemo i dijelimo s drugima ono što imamo ili znamo.


[OPŠIRNIJE]Prvašići postali članovi školske knjižnice
Marija Purgar / datum: 23. 10. 2020. 08:40

Učenici 1.a razreda postali su članovi školske knjižnice i dobili svoje iskaznice te time obilježili Mjesec hrvatske knjige koji se ove godine slavi pod motom Razlistaj se!

Prethodno su sa svojom učiteljicom Anom posjetili školsku knjižnicu gdje su vidjeli prostor knjižnice, opremu i knjižni fond te bili upoznati s pravilima ponašanja i posudbe.


[OPŠIRNIJE]Obilježen Svjetski dan razglednice i Svjetski dan pošte
Marija Purgar / datum: 12. 10. 2020. 08:42

Zajedno s Hrvatskom poštom učenici 1. razreda i učiteljica Tamara Pavičić u produženom su boravku obilježili prvi Svjetski dan razglednice. Prošle je godine obilježeno 150 godina otkako je nastala i poslana prva razglednica, a zbog velikog zanimanja za taj događaj prvi je listopada proglašen Svjetskim danom razglednice. 

Hrvatska pošta dostavila nam je 20 razglednica i pripremila edukativni videomaterijal u kojemu Marko Markica priča o povijesti razglednica i poštanskih maraka. Učenici su slušali i o pravilnom adresiranju razglednice, ali na taj ćemo se dio vratiti kada budemo malo stariji. Zasad smo odlučili izraditi vlastite poštanske marke te smo na Svjetski dan pošte (9. listopada) učionicu pretvorili u mali poštanski ured u kojemu su se oslikavale poštanske marke raznih motiva. Za rezanje smo se koristili rezačem kojim su se nekada davno izrezivale prave poštanske marke. 

Sada imamo zbirku poštanskih maraka poput pravih filatelista!

 


[OPŠIRNIJE]Ljubav djeci prije svega
Marija Purgar / datum: 9. 10. 2020. 13:55

I učenici prvih razreda u Produženom boravku i učenici izvannastavne aktivnosti Mali knjižničari pridružili su se obilježavanju Dječjeg tjedna. Pod motom Ljubav djeci prije svega pisali su i crtali kredom poruke odraslima u školskom dvorištu. Dan je bio sunčan, a dječja lica nasmijana.

Uistinu, kako kaže Arsen, djeca su ukras svijeta!smileyheart


[OPŠIRNIJE]Poticajne poruke odraslima u Dječjem tjednu
Marija Purgar / datum: 8. 10. 2020. 10:20

Pod motom Ljubav djeci prije svega Društvo naša djeca Hrvatska već tradicionalno organizira Dječji tjedan u prvom tjednu u listopadu. Ova godina posebna je za Društvo jer slavi 70. rođendan.

Tijekom ovog tjedna od 5. do 9. listopada 2020. u našoj školi organizirali smo aktivnosti kojima smo željeli skrenuti pozornost na položaj, prava i potrebe djece u našem društvu.

Poruke odraslima pisali su i ilustirali učenici 7.a i 7.b razreda pod stručnim vodstvom učiteljice likovne kulture Anđelike Ćosić i koordinatorice obilježavanja Dječjeg tjedna u školi Marije Purgar i u suradnji s DND grada Osijeka. Ove prekrasne poruke bit će izložene na ponoima u školi tijekom listopada.

Nadamo se da ćete u porukama pronaći baš one koje su namijenjene i vama!


[OPŠIRNIJE]Noć knjige 2020. s porukom 'S knjigom nisi izoliran!'
Marija Purgar / datum: 28. 4. 2020. 15:13

 U četvrtak, 23. travnja, obilježava se Svjetski dan knjige, koji se u Hrvatskoj slavi zajedničkom manifestacijom Noć knjige s ovogodišnjom porukom S knjigom nisi izoliran!

Tijekom travnja 2020. godine učenici 4. a i 4. b razreda sudjelovali su u obilježavanju te su su na prijedlog knjižničarke odabrali i napisali naslov svojeg romana s obzirom na datum/mjesec rođenja te oslikali naslovnicu prema dobivenom naslovu. Knjižničarka je od učeničkih radova napravila kratak film i digitalnu izložbu koji možete pogledati ovdje.stacijom Noć knjige s porukom s knjigom nisi izoliran!o zajedničkom manifestacijom Noć knjige s porukom s knjigom nisi izolira


[OPŠIRNIJE]Virtualna knjižnica OŠ "Grigor Vitez"
Marija Purgar / datum: 2. 4. 2020. 11:09

Virtualna knjižnica OŠ "Grigor Vitez", Osijek nastala je u ožujku 2020. s ciljem pružanja podrške u učenju i poučavanju učenicima, učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima nudeći korisne, zanimljive i najnovije sadržaje za vrijeme nastave na daljinu zbog virusa COVID-19.

Virtualna knjižnica sadrži brojne poveznice na obrazovne izvore i sadržaje te nastavne materijale kao podrška virtualnim učionicama, kao i zabavne sadržaje u svrhu kvalitetno provedenog slobodnog vremena.

Marija Purgar, prof. i dipl. knjiž.

stručna suradnica knjižničarka

 


[OPŠIRNIJE]Lektira na internetu
Marija Purgar / datum: 20. 3. 2020. 13:13

Dragi učenici,

svojim korisničkim Carnet podatcima možete se logirati na ovu stranicu i uživati u čitanju odabranih lektinih naslova: https://lektire.skole.hr/lektire-osnovna-skola.

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Ovoren pristup dječjim audio knjigama na engleskom jeziku
Marija Purgar / datum: 20. 3. 2020. 12:59

Dragi učenici i roditelji,

Audible (tvrtka koja proizvodi i prodaje knjige, publikacije i ostale edukativne i zabavne sadržaje u audio obliku)  otključala je dječje knjige i knjige za mlade na engleskom ( i na nekoliko drugih jezika).

Audio knjige za razne uzraste možete poslušati na sljedećoj poveznici: https://stories.audible.com/start-listen.  Poslušala sam neke i the narrators are good!


[OPŠIRNIJE]Časopisi Smib i Modra lasta dostupni svim učenicima
Marija Purgar / datum: 20. 3. 2020. 12:50

Dragi učenici,

kao podrška učenju na daljinu, Školska knjiga daruje vam besplatan pristup listalici s novim brojem Smiba i Modre laste. Otkrijte što je smislila Durica i kakve savjete nudi Lastan. Na besplatnoj aplikaciji Smib igre čekaju vas i četiri maštovite igre koje možete preuzeti iz Trgovine Play ili App storea.

Smib

Modra lasta


[OPŠIRNIJE]Pouzdane i najnovije informacije o koronavirusu
Marija Purgar / datum: 20. 3. 2020. 12:39

 

 

Dragi učenici i roditelji,

u novonastaloj krizi prouzrokovanoj širenjem koronavirusa važno je informirati se na pouzdanim i vjerodostojnim portalima na kojima možete pratiti najnovije vijesti:

 

 

 


[OPŠIRNIJE]Naši učenici pogledali novu predstavu Ljepotica i zvijer
Marija Purgar / datum: 11. 3. 2020. 10:23

U utorak, 10 ožujka učenici 1. i 3. razreda sa svojim učiteljicama, asistenticom i knjižničarkom pogledali su novu predstavu Ljepotica i zvijer u  Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.

Ljepotica i zvijet je romantična i tajanstvena bajka u kojoj snaga ljubavi i požrtvovnosti pobjeđuje strah i predrasude. I učenici i učiteljice prepoznale su svevremenost i suvremenost ove bajkovite priče i izrazili zadovoljstvo pogledanom predstvom i porukom:

"Stvarna ljepota ne nalazi se u vanjskom izgledu nego je skrivena u ljudskom srcu!"

Gledanje predstave poslužilo je kao uvod i motivacija za obilježavanje Svjetskog dana pripovijedanja koji ćemo obilježiti u školi u četvrtak, 19.3.

Jer u svijet priča treba postepeno ulaziti i u njima BITI!

Marija Purgar, prof. i dipl. knjiž.

 

 


[OPŠIRNIJE]Titraji svjetla u mozgu čitatelja
Marija Purgar / datum: 28. 2. 2020. 18:38

Na Županijskom stručnom vijeću školskih knjižničara Osječko-baranjske županije u petak, 28. veljače 2020. knjižničarka je održala predavanje Titraji svjetla u mozgu onoga koji čita.

U predavanju je bila riječ o pozitivnim učincima čitanja na razvoj sinapsi u mozgu i kako čitanje može promiieniti biološku strukturu mozga.

Prikazana su najnovija istraživanja (npr. funkcijska magnetska rezonancija – fMRI) o utjecaju čitanja na mozak, opisana razlika između dubinskog čitanja i čitanja sa zaslona te predstavljeni rezultati projekta kontinuiranog čitanja s učenicima Produženog boravka  i snimljeni film.


[OPŠIRNIJE]S Grgom Čvarkom i Antuntunom u posjetu vrtiću
Marija Purgar / datum: 24. 2. 2020. 09:01

U oviru projekta Od vrtića do škole, čitanje svi vole i ovaj četvrtak, 20. veljače posjetili smo vrtić Krijesnicu. Učenici 2.a razreda s učiteljicom Milkom i voditeljicom/koordinatoricom projekta knjižničarkom Marijom razveselili su svojim dolaskom i pripremljenim programom predškolsku skupinu u vrtiću.

Ovaj put u posjet smo im doveli Grgu Čvarka, nestašnog dječaka, koji je "čas dobar, a čas zao". Je li to lik nastao u mašti hrvatskog pjesnika Ratka Zvrka ili je i stvarno postojao, pitanje je koje se često postavlja. No, i mi i vrtićarci bili smo svjesni da je takva većina dječaka i da sigurno imaju nekog sličnog u razredu ili skupini ili se barem netko osjeća takvim.

Nakon što su učenici recitirali pjesme Grga Čvarak i Antuntun, Grga Čvarak, kojeg je izvrsno uprizorio naš učenik Sergej, učio je mališane kako gađati praćkom i odgovarao na razna pitanja kao što su zašto se njegovo mjesto zove Zelengaj, odakle mu slama koja viri iz džepova i tko je Mila mala.

Susret smo završili plesom uz pjesmu Grga Čvarak, koju je u rap stilu uglazbio Boris Krivec. Radujemo se sljedećem susretu u ožujku kada vrtićarci dolaze k nama na obilježavanje Svjetskog dana pripovijedanja. O dojmovima učenika možete pročitati u nastavku pod opširnije.

Marija Purgar, prof. i dipl. knjiž.


[OPŠIRNIJE]E-spomenica škole za šk. godinu 2018/19.
Marija Purgar / datum: 19. 2. 2020. 10:12

Nakon što je knjižničarka tijekom I. obrazovnog razdoblja šk. god. 2019./20. izradila e-spomenicu naše škole o aktivnostima i događanjima održanim i značajnim za proteklu školsku godinu objavljujemo je u priloženom dokumentu na našim mrežim stranicama.


[OPŠIRNIJE]Kad bi drveće hodalo, šume bi se razilazile na sve strane
Marija Purgar / datum: 23. 1. 2020. 12:33

U četvrtak, 23. siječnja 2020. učenice 2.b razreda i naša knjižničarka posjetili su djecu predškolskog uzrasta u Dječjem vrtiću Krijesnica. Ovo je nastavak redovnih posjeta između učenika naše škole i vrtićaraca koji se provode u okviru zajedničkog projekta Od vrtića do škole, čitanje svi vole koji je osmislila knjižničarka s ciljem poticanja ljubavi prema čitanju, učenju i prevladavanju straha od škole.

Nakon što su naše učenice čitale pjesmu i zagonetke Grigora Viteza iz zbirke 'Kad bi drveće hodalo', uživali smo u priči o pospanom, ali dobroćudnom mačku zvanom Pahuljica Mrazić. Radujemo se sljedećem druženju u veljači uz priče i pjesme.

                                                                                 Marija Purgar

 


[OPŠIRNIJE]Knjižnično-informacijski program u školskoj knjižnici
Marija Purgar / datum: 13. 1. 2020. 13:27

S početkom II. nastavnog razdoblja počelo je i  provođenje programa knjižnično-informacijskog odgoja i obrazovanja u školskoj knjižnici.

Tako su primjerice, učenici, drugih razreda bili upoznati s dječjim časopisima, učenici četvrtih razreda s priručnom ili referentnom zbirkom (rječnicima i pravipisom), a prvašići s pravilima ponašanja, posudbe te knjižne i neknjižne građe koja se nalazi u školskoj knjižnici.

                                                                              Marija Purgar

 


[OPŠIRNIJE]Od vrtića do škole, čitanje svi vole!
Marija Purgar / datum: 13. 11. 2019. 13:02

U utorak, 12. studenog 2019. započeli smo projekt poticanja čitanja Od vrtića do škole, čitanje svi vole s djecom predškolskog uzrasta u Dječjem vrtiću Krijesnica, koji provode naši učenici i učiteljice 2. a i 2.b razreda u suradnji sa školskom knjižničarkom. U prvom susretu sudjelovale su učenice 2. b razreda, učiteljica Milka Jurčević i knjižničarka Marija Purgar.

Nakon početnog upoznavanja, djeci smo pričali o Grigoru Vitezu, čije ime s ponosom nosi naša škola, koji je stvarao pjesme, priče i zagonetke s ciljem da djeci "pričini radost, da lakše osjete ono što je lijepo u životu, da se smiju onome što je smiješno i da poslije čitanja osjete kako im je život bogatiji za jedan kucaj ljudskog srca, za jedan topao ljudski osmjeh, za jedan vedriji korak kroz život."


[OPŠIRNIJE]Otvorenje izložbe okupilo puno roditelja i učenika
Marija Purgar / datum: 13. 11. 2019. 12:08

Dan hrvatskih knjižnica i Mjesec hrvatske knjige obilježili smo u ponedjeljak, 11. studenog 2019. otvorenjem izložbe čitateljskih bilježnica naših učenika i književnom tribinom za javnost o važnosti čitanja u Ogranku Jug II Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku.

U prepunoj knjižnici okupili su se naši učenici 1. 3. i 4. razreda, njihovi roditelji i učiteljice koji su zajedno sa školskom knjižničarkom provodili projekt poticanja čitanja Čitateljski izazov: 21 dan čitanja naglas. Video možete pogledati ovdje.


[OPŠIRNIJE]Poziv na izložbu čitateljskih bilježnica učenika i književnu tribinu o važnosti čitanja
Marija Purgar / datum: 7. 11. 2019. 13:56

Poštovani roditelji i učenici,

povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2019. u ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine s početkom u 18.00 sati organizirali smo otvorenje izložbe čitateljskih bilježnica naših učenika i malu književnu tribinu o važnosti čitanja, na koju Vas srdačno pozivamo.

Otvorenje izložbe i tribina održat će se u prostoru Ogranka Jug II Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Radovi učenika nastali su tijekom projekta poticanja čitanja Čitateljski izazov: 21 dan čitanja naglas s učenicima 1. i 3. razreda pod vodstvom knjižničarke Marije Purgar i učiteljice Ivone Tumir.

Doc. dr. sc. Ivana Martinović, kao posebna gošća, govorit će o važnosti i prednosti čitanja naglas djeci od ranog doba i karakteristikama kvalitetnih slikovnica (jezična, literarna, pedagoška i estetska vrijednost) za djecu i mlade. Knjižničarka Marija Bratonja predstavit će blog Mali čitači, dok će nekoliko učenika 4. razreda pročitati svoj osvrt na provedeni projekt.


[OPŠIRNIJE]Početak projekta Bajke pod baldahinom
Marija Purgar / datum: 16. 10. 2019. 18:24

U suradnji s Društvom Naša djeca Osijek danas smo otvorili Mjesec hrvatske knjige 2019. U ritmu čitanja i započeli naš projekt Bajke pod baldahinom koji je osmislila i koordinira naša knjižničarka Purgar.

Prostor knjižnice bajkovito je uredila knjižničarka s likovima iz raznih bajki uz baldahin iz Plesnog studija Shine. Predsjednica Društva, gđa Jasna Komendanović, pročitala je indijansku narodnu priču Plamena ptica iz divne zbirke priča "Bajkaonicom po svijetu".

Učenici1.b. razreda usvojili su novu riječ i osvjestili njezino značenje. NESEBIČNOST!  Uživali smo i veliki i mali. Zahvalni na ovom iskustvu veselimo se novoj bajci pod baldahinom!

Marija Purgar


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju