preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Grigor Vitez" Osijek

Login
Tražilica
Kalendar
« Rujan 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 2. 2019.

Ukupno: 108371
Ovaj mjesec: 4104
Danas: 8
vijesti
Nacionalne oznake kvalitete za sudjelovanje u eTwinning projektima
Adrijana Leko / datum: 22. 7. 2022. 17:56

Ovih su dana s eTwinning platforme stigla priznanja za rad naših učenika i učitelja u protekloj godini. Učenici skupine produženog boravka 1.b, 3.a i 3.b razreda s učiteljicom Adrijanom Leko nagrađeni su nacionalnom oznakom kvalitete za sudjelovanje u projektu Škola je škola, a boravak je baš fora 2 te za sudjelovanje u projektu 100. dan škole Udruge Zvono 2022.

Učenici sedmih razreda s knjižničarkom Marijom Purgar nagrađeni su nacionalnom oznakom kvalitete za sudjelovanje u projektu Upoznaj svoje sugrađane.

Svima iskrene čestitke uz poticaj da i ovu godinu nastave tako.


[OPŠIRNIJE]Oznaka kvalitete za eTwinning projekt Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 29. 6. 2022. 10:24


[OPŠIRNIJE]Prezentacija eTwinning projekta Upoznaj naše sugrađane u školi
Marija Purgar / datum: 30. 5. 2022. 16:40

Nakon što smo pred ostalim sudionicima  iz Osječko-baranjske predstavili dvoje naših sugrađana Stjepana Tomaša i Jelice Belović Bernadzikowske koji su bili predmet našeg istraživanja u eTwinning projektu, predstavili smo projekt i našim učenicima.

U petak, 27.5.2022. aktivnosti projekta i pripremljene interaktivne prezenatcije prikazani su u školskom holu učenicima i djelatnicima škole.

                                                                   Marija Purgar, prof. i dipl. knjiž.

 

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt: Škola je škola, a boravak je baš fora 2
Marija Purgar / datum: 30. 5. 2022. 08:21

Učenici produženog boravka 1. i 3. razreda naše škole s učiteljicom Adrijanom Leko tijekom ove školske godine sudjelovali su u eTwinning projektu Škola je škola, a boravak je baš fora 2. Projekt je namijenjen učiteljima i učenicima produženog boravka.

Cilj projekta je povezati rad učitelja u produženom boravku i osnažiti ih za sudjelovanje u eTwinning zajednici, učenike upoznati s eTwinningom i mogućnostima projektnih aktivnosti u suradnji s drugim školama i učenicima, razvijanje temeljnih kompetencija iz tjelesne i zdravstvene kulture, komunikacije na materinjem jeziku, društvene i građanske kompetencije, kulturna senzibilizacija i izražavanje, učiti učenike kako učiti.

Tijekom školske godine učitelji produženog boravka su s učenicima provodili aktivnosti u organiziranom vremenu kako bi osnažili čitav niz njihovih kompetencija poput kreativnosti, poduzetništva, digitalne kompetencije.  S obzirom da je učiteljima dana maksimalna sloboda u odabiru aktivnosti naši boravkaši su s učiteljicom čitali priče, izvodili pokuse, pjevali, plesali, slikali, organizirali događanja unutar skupine, obilježavali prigodne dane, učili o drugim kulturama ali i njegovali tradiciju i zavičajnost. Sve aktivnosti prikazali su na twinspace stranici projekta, a neke od trenutaka zabilježenih fotografijom možete pogledati u nastavku.
                                                                                       Učiteljica Adrijana Leko

 


[OPŠIRNIJE]Javna prezentacija eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 25. 5. 2022. 18:11

Završna svečanost predstavljanja projekta održana je u srijedu 25. svibnja 2022. godine u online okruženju. Na predstavljanju sudjelovali su učenici i učitelji 12 osnovnih i srednjih škola iz Osječko-baranjske županije, značajne osobe koje smo istraživali i knjižničari kao koordinatori projekta u školama. Aktivnosti naše škole i predstavljanje dviju značajnih osoba našega zavičaja Jelicu Belović-Bernadzikowsku i Stjepana Tomaša predstavile su knjižničarka Marija Purgar, učiteljica Sara Galić-Ivić te učenice 7.b razreda.

Prezetacije možete pogledati ona poveznicama: Jelica Belović-Bernadzikowska ; Stjepan Tomaš - život i djelo ; Stjepan Tomaš - osječki spomenici kao književna inspiracija

 


[OPŠIRNIJE]Učenici sudjelovali u ispunjavanju završne ankete o projektu
Marija Purgar / datum: 20. 5. 2022. 20:23

Učenici 7. b razreda sudionici eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane sudjelovali su u završenoj anketi o provedenom projetu, njegovih aktivnosti i njihovom sudjelovanju u projektu.

Učenici su zadovoljni sudjelovanjem i svojim aktivnostima u projektu, unaprijedili su svoje znanje o sugrađanima iz uzavičaja, smataju korisnim što su se prvi put upoznali s paltformom eTwinning i žele sudjelovati u sljedećem eTwinning projektu.

 


[OPŠIRNIJE]Terenska nastava: Osječki spomenici kao Tomaševa književna inspiracija
Marija Purgar / datum: 19. 5. 2022. 19:50

Stjepan Tomaš, osječki pisac za djecu i odrasle odabran je kao osoba koju su naši učenici u OŠ "Grigor Vitez" u Osijeku željeli bolje upoznati i predstaviti drugima u okviru eTwinning projekta Upoznaj naše sugrađane.

Kao jedan dio aktivnosti proveli smo terensku nastavu u kojoj smo posjetili osječke spomenike (spomenik Franji Krežmi, J. J. Stossmayeru, Židovski spomenik Majka i dijete)  i mjesta (Kopački rit) koji su bili književna inspiracija za Stjepana Tomaša jer je o njima napisao nekoliko svojih romana  (Guslač od marcipana, Zlatousti, Židovski spomenik i Dječak koji je volio ptice).

 


[OPŠIRNIJE]Izložba knjiga Stjepana Tomaša
Marija Purgar / datum: 19. 5. 2022. 16:57

Povodom Dana škole i kao dio aktivnosti eTwinning projekta Upoznaj naše sugrađane u školskoj knjižnici tijekom svibnja 2022. postavili smo izložbu knjiga književnika Stjepana Tomaša .Njegova dobro poznata knjiga Mali ratni dnevnik, zapisi osječke djevojčice Cvijete tijekom Domovinskog rata  od 1991. do 1993. godine, uvrštena je na popis lektirnih djela za 6. razred osnovne škole i rado je čitana knjiga u našoj školi.

 


[OPŠIRNIJE]Poziv na završno predstavljanje eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 16. 5. 2022. 18:46


[OPŠIRNIJE]Izrada mrežne stranice eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 4. 5. 2022. 18:30

Treći sastanak sudionika u eTwinning projektu održan je u utorak, 3. svibnja 2022. na Zoom platformi. Tema sastanka je izrada i predstavljanje mrežne stranice projekta te načini doprinosa i suradnje svih sudionika na istoj.


[OPŠIRNIJE]2. virtualni sastanak sudionika eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 9. 3. 2022. 18:16

Drugi virtualni sastanak sudionika eTwinning projekta Upoznaj svoje sugrađane održan je 8. ožujka 2022. gdje su predstavljeni rezultati ankete o tome koliko učenici osnovnih i srednjih škola Osječko-baranjske županije poznaju značajne zavičajne osobe i učeničke stavove o njima.

 


[OPŠIRNIJE]Anketa o poznavanju zavičajnosti
Marija Purgar / datum: 28. 2. 2022. 17:59

Na početku projekta provedena je anketa koliko je učenicima poznata i bliska tema zavičajnosti. U anketi je bilo 9 pitanja i sudjelovalo je 211 ispitanika. Anketa je pokazala da su učenici upoznati s pojmom zavičajnosti i zavičajne kulture, no slabije poznaju svoje sugrađane što ide u prilog tomu da je projekt Upoznaj svoje sugrađane potrebno provoditi s našim učenicima.  Prezentacija je dostupna na poveznici: Rezultati ankete Upoznaj svoje sugrađane 2022.pptx (etwinning.net)


[OPŠIRNIJE]Osvojeno 1. mjesto za izradu plakata eTwinning Upoznaj naše sugrađane
Marija Purgar / datum: 22. 2. 2022. 17:47

Tijekom siječnja 2022. godine naši učenici sudjelovali su izradi idejnog rješanja za službeni plakat eTwinning Upoznaj naše sugrađane. Radosni smo što možemo podijeliti vijest s vama da je glasovanjem sudionika naš plakat koje su izradili učenici 7.b razreda dobio najviše glasova i time odabran kao službeni plakat projekta.


[OPŠIRNIJE]Izrada i izbor službenog logotipa projekta
Marija Purgar / datum: 22. 12. 2021. 17:02

Nakon što je u studenom eTwinning projekt Upoznaj naše sugrađane odobren, naša prva zajednička aktivnost s učenicima bila je tijekom prosinca osmisliti logo projekta koji će se koristiti kao vizual (reklamu) projekta u cjelini. Naši radovi i radovi ostalih sudionika u projektu mogu se pogledati na padletu.

Nakon što su radovi postavljeni na padlet, organiziran je izbor "službenog" loga projekta. Najviše glasova dobilo je rješenje učenika Poljoprivredne i veterinarske škole Osijek s mentoricom Irenom Ostrički-Gerber.


[OPŠIRNIJE]Održan 1. webinar voditelja i suradnika u eTwinning projektu Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 9. 12. 2021. 17:32

U četvrtak 9.12.2022. održan je 1. webinar za voditelje i suradnike u eTwinning projektu Upoznaj svoje sugrađane preko Zoom aplikacije. Tema sastanka bila je predstavljanje stranice projekta na eTwinning platformi te način prikupljanja/postavljanja materijala, uključivanje nastavnika i učenika (suglasnosti i izrada avatara) u projekt. Preporuka je eTwinning organizacije da se učenici
predstavljaju avatarima, a ne svojim fotografijama. 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekt Upoznaj svoje sugrađane
Marija Purgar / datum: 19. 10. 2021. 16:26

Tijekom školske godine 2021./22. sudjelujemo u eTwinning projektu Upoznaj svoje sugrađane koji su pokrenuli školski knjižničari Osječko-baranjske županije, odnosno Hrvatska udruga školskih knjižničara, podružnica Osječko-baranjske županije.

Projekt Upoznaj svoje sugrađane zamišljen je kao istraživačka nastava s ciljem istraživanja i razvijanja kritičkog odnosa prema zavičajnoj i kulturnoj produkciji. Kroz niz istraživačkih zadataka, pod vodstvom mentora, učenici će upoznati zaviča i zavičajnu kulturnu produkciju. Kulturna produkcija podrazumijeva sve vrste umjetnosti (film, glazba, književnost, likovnost...).
Učenici će istraživati autore i njihova djela, posjetiti lokacije njihova djelovanja ili lokacije iz djela i vrednovati njihov utjecaj na kulturnu scenu. Sa živućim autorima organizirat će se druženja.
Projekt je namijenjen knjižničarima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova koji će, u suradnji s učiteljima u svojim školama te učenicima, zajednički raditi na aktivnostima te kreirati bazu radova o zaslužnim osobama njihovoga mjesta stanovanja.

Koordinatorica projekta u našoj školi Marija Purgar, školska knjižničarka sa suradnicom Sarom Galić Ivić, učiteljicom engleskog i njemačkog jezika, odlučile su s učenicima sedmog razreda upoznati i predstaviti dvoje sugrađana. Riječ je o manje poznatoj Jelici Belović-Bernadzikowskoj (1870. - 1946.), hrvatskoj etnografkinji, književnici, skupljačici narodnog blaga i novinarki te Sjepanu Tomašu, poznatom osječkom književniku za djecu i odrasle.

   

 


[OPŠIRNIJE]eTwinning projekti u našoj školi
Marija Purgar / datum: 22. 9. 2021. 16:24

Kao dio eTwinning zajednice naši učitelji sudjeluju godinama u odabranim eTwinning projektima na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Ponosni smo na njihov rad i doprinos kao i na oznake kvalitete koje smo primili za odrađene projekte. 

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju