Datum objave: 9. svibnja 2024.
Kategorija: Naslovnica

Dan škole 2024.

Svečanom priredbom za roditelje i goste danas je, s početkom u 17.30 sati obilježen 56. Dan škole. Ovo je dan kada s ponosom gledamo na sve ono što smo postigli zajedno kao školska obitelj te ujedno i prilika u kojoj se divimo mnogobrojnim talentima naših učenika i uživamo u njihovim izvedbama. Na početku priredbe nazočne roditelje i goste pozdravio je ravnatelj škole gospodin Hrvoje Brod. U kratkom govoru osvrnuo se na uspjehe škole i zahvalio roditeljima, lokalnoj zajednici i gradu Osijeku na svim oblicima podrške, pomoći i suradnje. Nakon toga školsku pozornicu preuzeli su učenici. Nastupio je mali zbor koji je otpjevao i otplesao pjesmu Dobar dan. Zatim su slijedile recitacije pjesama o proljeću te lutkarski igrokazi Reumatični kišobran i Ogledalce. Učenici izborne nastave njemačkog jezika prikazali su svoje jezične sposobnosti u scenskoj izvedbi pod nazivom Die Jahreszeiten, a nakon njih snagu svojih pokreta pokazali su učenici ritmičke skupine uz pjesmu pod nazivom Wild Dance. Članovi male dramske skupine otkrili su nam sve o tajnama i ljepotama proljeća u igrokazu Proljetne sveznalice, dok su glumci velike dramske skupine izveli igrokaz SMS poruka. Svečanoj priredbi pridružili su se i učenici produženog boravka koji su otplesali najpopularniji ples u Hrvatskoj ovih dana Rim Tim Tagi Dim, a nezaboravan glazbeni doživljaj priuštili su nam članovi velikog školskog zbora koji su u školu donijeli duh švedske pop scene uz pjesme Dancing Queen i Mamma Mia.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj priredbi: učiteljima koji su potaknuli naše učenike na stvaranje, roditeljima koji su podržali svoju djecu i  svim učenicima koji su svojim trudom i entuzijazmom učinili ovu priredbu mogućom. Neka ova današnja priredba bude još jedno sjećanje koje ćemo čuvati u srcu kao poseban trenutak u životu naše škole.

Neke trenutke zabilježili smo fotografijom, pogledajte ih u nastavku klikom na opširnije.

Pročitajte još

Dani kruha u Grigorici

Dani kruha u Grigorici

Danas smo u školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.Kruh je plod rada i truda mnogih ljudi, na što nas je podsjetila vjeronaučna skupina, recitalom Kruh naš. Učenici 5. b i nekoliko učenika 5.a razreda otpjevali su nam pjesmu Kruh naš. Nakon toga...

Skip to content