Datum objave: 16. svibnja 2024.
Kategorija: Naslovnica

Čarobni svijet priča: književni susret s Maricom Milčec razveselio naše najmlađe čitatelje

U četvrtak, 16. svibnja 2024., naša škola bila je ispunjena smijehom i radošću učenika drugih i trećih razreda koji su imali priliku susresti se s dječjom spisateljicom Maricom Milčec. Spisateljica je sa sobom donijela posebnu Torbu Ekologičarku iz koje je vadila neobične darove i likove iz priča te je tako predstavila svoju knjigu Svaka je mrvica važna.

Uz njezinu pomoć, učenici su kroz zanimljive priče otkrivali svijet prirode, jačali ekološku svijest, važnosti recikliranja i dobrih djela te vrijednosti malih stvari. Pričom o prstićima podsjetili su se da je svatko dobar u nečemu, a pričom RATko i MIRko i RAj za kRAj o dogovorima i odlukama. Priče u knjizi Svaka je mrvica važna nisu samo poučne, već su i zabavne i zanimljive čime prirodno potiču djecu na razmišljanje o svakodnevnim problemima s kojima se susreću. Svaka je priča samostalna cjelina, s novim junacima, imenima i doživljajima što omogućava čitateljima da uživaju u knjizi bez obzira s koje strane počnu čitati.

Tijekom susreta, spisateljica je s učenicima podijelila zanimljive priče i anegdote, a učenici su imali priliku postavljati pitanja i razgovarati s njom te dobiti posvetu u knjizi ili bilježnici. Nadamo se da je ovaj susret  potaknuo naše mlade čitatelje da  zavole čitanje i istražuju svijet kroz knjige.

Zahvaljujemo Marici Milčec i nakladniku Školska knjiga na ovom toplom i nezaboravnom susretu i radujemo se budućim pričama i ponovnim susretima!

Fotografije pogledajte pod Opširnije.

dr. sc. Marija Purgar, školska knjižničarka

 

 

 

 

Pročitajte još

Dani kruha u Grigorici

Dani kruha u Grigorici

Danas smo u školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.Kruh je plod rada i truda mnogih ljudi, na što nas je podsjetila vjeronaučna skupina, recitalom Kruh naš. Učenici 5. b i nekoliko učenika 5.a razreda otpjevali su nam pjesmu Kruh naš. Nakon toga...

Skip to content