Datum objave: 29. svibnja 2024.
Kategorija: eTwinning

Završni kviz eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom 3

Učenici naše škole uspješno su sudjelovali u završnoj evaluaciji međunarodnog eTwinning projekta Igrajmo se glagoljicom 3. U sklopu završne aktivnosti, u četvrtak 29. svibnja 2024. organiziran je kviz znanja o glagoljici uživo preko interneta u kojem su sudjelovali učenici iz 17 škola koji su bili sudionici projekta. Naši učenici pokazali su da poznaju glagoljicu,  najstarije hrvatsko pismo na kojem su Hrvati prvo počeli pisati svoj materinski jezik  u 10./11. stoljeću.

Kahoot kviz je bio interaktivan i učenici su se natjecali u paru, odgovarajući na pitanja vezana uz povijest, razvoj i značaj glagoljice. Osim točnosti bila je važna i brzina odgovora. Rezultati kviza pokazali su visoku razinu znanja i pripremljenosti učenika, a projekt je u cjelini doprinio boljem razumijevanju i vrednovanju naše kulturne baštine.

Koordinatorica projekta u našoj školi, knjižničarka Purgar, izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovom međunarodnom projektu i istaknula kako su ovakve aktivnosti ključne za razvijanje ljubavi prema učenju i istraživanju među djecu. Projekt  Igrajmo se glagoljicom 3 završio je uz puno pozitivnih dojmova i s novim znanjima.

Pročitajte još

Skip to content