Datum objave: 20. lipnja 2023.
Kategorija: Naslovnica

Uspješno realiziran projekt Građevine u Osijeku

Tijekom školske godine 2022./23. učiteljice Anita Hršak i knjižničarka Marija Purgar kao mentorice učenika koji pohađaju dodatnu nastavu (Povijest) i izvannastavnu aktivnost (Mali knjižničari) provodile su projekt Građevine u Osijeku s ciljem istraživanja i promicanja kulturne baštine Osijeka među učenicima.

Projekt je počeo u listopadu 2022. godine predavanjem umirovljene profesorice Ivane Hengl s temom Secesija u Osijeku te nastavljen istraživačkim radom o građevinama u Osijeku koji je obuhvaćao povijesne, kulturne i arhitektonske aspekte osječkih secesijskih zgrada. Učenici su zatim nekoliko puta išli s knjižničarkom u fotografsku šetnju te fotografirali secesijske zgrade i detalje poput ograda, balkona, vrata i prozora, stepenica za završnu izložbu u okviru projekta.

Početkom svibnja 2023., učenici od 5. do 8. razreda imali su priliku vidjeti prezentaciju projekta, s posebnim naglaskom na osječke secesijske zgrade i detalje u centru Osijeka. U vremenu od 12. do 16. svibnja, svi učenici predmetne nastave sudjelovali su u natjecanju znanja o onome što su naučili i zapamtili o osječkim građevinama.

Natjecanje, odnosno kviz, u kojem je Roko Čikeš pobijedio, obuhvaćalo je pitanja vezana uz povijesne, kulturne i arhitektonske aspekte osječkih secesijskih zgrada i detalja. Kviz je testirao znanje učenika stečeno tijekom projekta, a sudionici su pokazali izvanredno poznavanje lokalne baštine. Roko je ostvario najbolje rezultate, pokazujući izvanredno razumijevanje i pažnju prema detaljima osječke arhitekture.

 

Pročitajte još

Dani kruha u Grigorici

Dani kruha u Grigorici

Danas smo u školi obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.Kruh je plod rada i truda mnogih ljudi, na što nas je podsjetila vjeronaučna skupina, recitalom Kruh naš. Učenici 5. b i nekoliko učenika 5.a razreda otpjevali su nam pjesmu Kruh naš. Nakon toga...

Skip to content